Koliko bi trebalo da traje seks?

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko bi trebalo da traje seks?

Mnogi se onda pitaju koliko je zapravo normalno da seks traje?

Psiholog dr Brendan Zič sa univerziteta u Kvinslendu pokušao je da odgovori na ovo pitanje.

On se u tekstu za jedan magazin pozvao na poslednja istraživanja na ovu temu i rekao je da penetracija traje od 33 sekunde do 44 minuta. Iz toga je proistekao zaključak da parovi, u proseku, vode ljubav pet minuta i 40 sekundi.

Nije lako izmeriti prosečno vreme trajanja koje je potebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << do ejakulacije. Ako biste upitali muškarca koliko to kod njega prosečno traje, javljaju se dva problema.

Jedan je taj što oni ne bi na to dali iskren odgovor jer je poželjno da ste u seksu što bolji i da to što duže traje. Drugi problem je taj što muškarci zaista ni ne znaju koliko im je vremena potrebno da dožive vrhunac.

Seks nije nešto gde treba sami sebi da merimo vreme i stalno gledamo na sat. Upravo bi to moglo da utiče na spontanost vođenja ljubavi.

Podaci do kojih se došlo nastali su posle istraživanja sprovedenog na 500 parova iz svih krajeva sveta, tokom četiri nedelje. Parovi su koristili štopericu, kako bi izmerili vreme trajanja odnosa.

Ono što je naučnike veoma iznenadilo su varijacije u trajanju odnosa, pa je tako zaključeno da je parovi u proseku vode ljubav od 33 sekunde do 44 minuta.

Autor: Daily Mail

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.