Jutarnji seks je dobar za um i telo

Izvor: S media, 02.Maj.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnji seks je dobar za um i telo

Jedna greška koju uradimo ujutru i ceo dan će nam biti zlo i naopako. Isto tako, ako počnemo dan nečim što nas čini srećnim, ceo dan ćemo biti raspoloženi. Šoljica kafe i zdrav doručak nisu dovoljni: naučnici predlažu da u rutinu buđenja obavezno uvrstimo jutarnji seks!

- Seks ujutru izaziva stvaranje oksitocina, hormona sreće koji čini da se parovi osećaju voljenim i povezanim preko celog dana. Seks ujutru čini da se osećate jače ali i izgledate lepše, zato >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << što povećava nivo estrogena, koji poboljšava čvrstinu i teksturu kože i kose - objašnjava doktor Debi Herbenik, jedan od naučnika iz tima istraživača.

Top 10 ženskih fantazija

Na porno stranicama muškarci najčešće traže - mame!

Šta muškarci misle o vezi na jednu noć?

Prema mišnjenju stručnjaka, par koji vodi ljubav ujutru može samo da se oseća energičnije, a pri tom i poboljšava imunitet, pa neće tamko lako da navuku bolesti.

- Jutro je najbolje vreme za seks zato što će, ako imate veoma naporan dan, seks spontano izazvati navalu adrenalina pa ćete sve lakše pregurati - smatra Džejn Grir, bračni savetnik.

Za muškarce jutarnji seks ima velike prednosti. Prema istraživanjima, svakodnevni seks poboljšava kvalitet sperme i samim tim povećava šanse za trudnoću. Muškarci koji imaju problema sa plodnošću jer se sa svakom ejakulacijom smanjuju oštećenja u DNK spermatozoida.

Jutarnji seks tera sve naše mišiće da rade, kao i tetive, zglobove, čini da nam se "probudi" krvotok, poboljša unos kiseonika, smanjuje masne naslage, štiti od srčanog i moždanog udara, ublažava bolove, podiže raspoloženje...

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Jutarnji seks je dobar za um i telo

Izvor: medio.rs, 02.Maj.2011

Jedna greška koju uradimo ujutru i ceo dan će nam biti zlo i naopako.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.