Idealna razlika u godinama je…

Izvor: Domino Magazin, 18.Nov.2014, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idealna razlika u godinama je…

Ovi parovi će biti srećniji

Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja pokazala su koliko je značajna razlika u godinama za dugovečnost veze.

Istraživanje koje je obuhvatilo tri hiljade osoba pokazalo je da što je veća razlika u godinama to je i viša stopa razvoda, a čak i mala razlika u godinama povećava šansu za razvod.

Naime, petogodišnja razlika u godinama između partnera znači da imate 18 odsto veću šansu da ćete se razvesti od para koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << je istih godina.

Ova stopa raste na 39 odsto ako je između vas deset godina razlike, a na čak šokantnih 95 odsto ako vas deli 20 godina razlike.

Uz to, velika razlika u godinama utiče i na seksualni život bračnog para. Psihoterapeut sa Beverli Hilsa Fren Volfiš kaže da se seksualni nagon povećava kod žena u srednjim godinama, dok u isto vreme opada kod muškaraca.

Ipak, nije sve tako crno – što ste duže zajedno manja je šansa da ćete se razvesti. Ostanite zajedno barem dve godine i već imate 43 odsto manje šanse da ćete raskinuti.

Ako izdržite do desete godišnjice braka, imate 94 odsto manje šanse za razvod.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.