EK - Seča favorita, Kari na Saleta u osmini finala!

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Seča favorita, Kari na Saleta u osmini finala!

Utakmicama šestog kola "spuštena je zavesa" na Last 32 fazu Evrokupa a najveće iznenađenje predstavlja eliminacija evroligaša i Valensije. Svetislav Pešić i Saša Obradović "ukrstiće koplja" u osmini finala.

Veći deo utakmica šestog kola Last 32 faze u Evrokupu odigran je u sredu uveče nakon čega smo dobili konačan odgovor ko će nastaviti takmičenje i kako izgledaju parovi osmine finala.

Preneli smo da je Duško Vujošević podigao Limož iz mrtvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa će francuski sastav igrati u osmini finala. Upravo je eliminacija Valensije jedno od najvećih iznenađenja jer španski sastav blista u ACB ligi ali su ga porazi od Limoža koštali plasman u osminu finala.

Juče smo pisali da je Saša Obradović odveo Albu u osminu finala, a u sredu uveče je postalo jasno da će rival "Albatrosa" biti minhenski Bajern koji je zauzeo prvo mesto u grupi "G". To znači da ćemo u prvoj rundi eliminacija gledati nadmudrivanje srpskih stručnjaka koji predvode nemačke klubove.

Svakako da veliko iznenađenje predstavlja i eliminacija evroligaša iz Tel Aviva i Sasarija, s tim što Makabi ima "A" licencu za Evroligu, dok Dinamo neće moći da se ponovo domogne elite usled ispadanja iz Evrokupa.

Podsećamo da će osvajač Evrokupa naredne sezone igrati u grupnoj fazi Evrolige, a evo i parova osmine finala i klubova koji još uvek mogu da se nadaju tituli u Evrokupu i mestu u eliti za narednu sezonu.

Parovi 1/8 finala:

Bajern - Alba

Gran Kanarija - Limož

Oldenburg - Strazbur

Armani Milano - Banvit

Trentino - Saragosa

Zenit - Nižnji

Uniks - Zelena Gora

Galatasaraj - Pinar Karšijaka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević razbio PAOK i plasirao se u osminu finala

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 00:48

LIMOŽ - Duško Vujošević je zabilježio i treću pobjedu na klupi Limoža u Evrokupu...U odlučujućem meču protiv Paoka šampion Francuske je slavio sa 79:61 i tako obezbijedio plasman u nokaut fazu kao drugi u grupi...Limož je lako došao do pobjede. Nije baš najbolje krenulo za ekipu Vujoševića...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vujošević odveo Limož u osminu finala

Izvor: MVP.rs, 11.Feb.2016

Kompletirano je šesto kolo LAST 32 faze Evrokupa...Iza nas je još jedna runda takmičenja u Evrokupu. Srbi su ostvarili solidne učinke, a titulu MVP-a kola je poneo Alen Omić, košarkaš Gran Kanarije. Slovenac je u pobedi svoga tima nad Hapoelom (108:61) upisao 18 poena, 17 skokova, tri asistencije...

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.