Dok nas sex ne rastavi!

Izvor: S media, 02.Mar.2010, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok nas sex ne rastavi!

Ima dosta uobičajenih grešaka kojima su skloni parovi koji su zajedno duži niz godina. Svi mi ponekada teramo po svom i grešimo ali nažalost, preterivanje ponekad može razoriti brak.

Preterana ljubomora

Puno je puta bilo govora o tome koliko ljubomora može štetiti vezi. Jedno je kada ljubomora dolazi u malim količinama i kada na jedan način može "začiniti" odnos, ali sve što prelazi granice i izmiče kontroli šteti odnosu. Preterana ljubomora šteti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ljubavi, porodici i zdravlju. Pre ili kasnije muškarac ili žena koji su pod pritiskom zbog nekontrolirane ljubomore svog partnera ili partnerke slomi će se i posledice su neizbežne. Otići će jer više to neće moći da podnese ili će utehu zaista potražiti u nekoj drugoj osobi.

Seks kao oružje

On njoj kupi nešto što nju oduševi i ona je danima spremna za seks. On zaboravi da izbaci smeće ili uputi kompliment njenoj kolegici i ona mu u krevetu danima okreće leđa. E to se zove potpuna manipulacija seksom. Muškarcu će takav odnos jednom dosaditi i možda "zdraviji" odnos potraži negde drugde.

Konstantno kritikovanje

S razumnim granicama, kritikovanje zbog ovog ili onog može voditi ka poboljšanju. Međutim kritika je vrlo delikatna stvar, pogotovo ako se preteruje. On radi previše i nikada ga nema kada vam je potreban, ostavlja smrdljive čarape svuda, ne sudeluje u sitnim kućnim poslovima i da ne nabrajamo dalje... Kada je neko stalno pod pritiskom zbog neodgovarajućeg ponašanja rezultati će biti nezadovoljavajući. Ovo područje zahteva mudrost i umerenost, kritika ponekad dobro dođe ali u određenim granicama. Preterivanje vodi razaranju veze.

Previše svega

Previše kontrole, previše emocija... Konstantno uhođenje i mešanje u partnerov ili partnerkin život, stalno proveravanje i zapitkivanje negativno utiče na svačiji ego. Svima je potreban lični prostor i vreme. U protivnom, osoba koja je konstantno pod nečijom kontrolom mogla bi poželeti da se reši takvog tereta.

Protiv vlastite volje

Ako muškarac ne želi sudelovati u subotnjem šopingu, razumno bi bilo pustiti ga da to vreme provede na svoj način. Niko ne može uvek raditi nešto što bi neko drugi voleo i što drugi očekuje i to je sasvim u redu. Ne treba forsirati. Žene su sklone manipulisanju na razne načine kako bi dobile ono što žele. Ponekad su to čak i suze. Dugoročno gledajući, takav stav i takvi zahtevi loši su za odnos .

Izvor: Frendice

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.