Brak bez seksa nije osnov za razvod

Izvor: B92, 08.Jan.2010, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brak bez seksa nije osnov za razvod

Prema odluci Vrhovnog suda u Južnoj Koreji bračni parovi u toj zemlji ne mogu da okončaju brak zbog toga što jedan od supružnika godinama odbija seks sa svojim životnim saputnikom, preneli su lokalni mediji.

O tome svedoči slučaj jednog muškarca koji tvrdi da njegova žena nikada nije upražnjavala seks sa njim. On i njegova supruga venčali su se 2005. godine. Jedno vreme proveli su u SAD, a od povratka u Južnu Koreju žive sa njegovim roditeljima.

Muž je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već jednom tražio razvod 2007. godine ističući da njihov brak nikada nije konzumiran.

Sud je odbio i njegov najnoviji zahtev navodeći da će on i njegova supruga prebroditi problem ukoliko se zaista potrude.

"Osim ako supruga ne odluči da prihvati razvod, teško je presuditi da je brak sa podnosiocem tužbe definitivno okončan", navodi se u presudi suda.

Južnokorejski Vrhovni sud odobrava razvod u slučajevima kada seksualni odnosi između supružnika nisu mogući zbog fizičkih problema.

Poslednjih godina sudske vlasti pokušavaju da smanje broj razvoda koji se od 1995. godine udvostručio čime je Južna Koreja postala jedna od zemalja sa najvećim postotkom razvedenih brakova u Aziji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.