Besplatna oplodnja samo kod države

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna oplodnja samo kod države

Beograd -- Vantelesna oplodnja o trošku države moći će ubuduće da se obavlja isključivo u državnim bolnicama, piše "Politika".

Razlog za to je što je ugovor koji je Konzorcijum privatnih klinika imao sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje nedavno istekao.

Vantelesna oplodnja je dosad mogla da se obavi u šest privatnih klinika, pa su liste čekanja vremenom nestale, a bračnim parovima ponuđena je šansa za dve besplatne oplodnje o trošku RZZO.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Mnogi parovi sada su uplašeni da će se u državnim klinikama raditi mali broj intervencija, jer većina lekara koja se bavi time istovremeno radi i u privatnim klinikama, koje su ranije imale ugovor sa RZZO, pa se čak spominjao i sukob interesa određenog broja doktora.

Parovi koji su se javili redakciji "Politike" sumnjaju i da će ponovo doći u situaciju da moraju da podmićuju lekare da bi ih primili u državni program, jer je neizvesno kada će stići na red, a poznato je da je vreme ključan faktor za dobijanje potomstva, posebno kod žena koje se bliže četrdesetoj godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.