Bajern na Junajted, PSŽ - Čelsi

Izvor: Prva.rs, 21.Mar.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern na Junajted, PSŽ - Čelsi

Po opštem mišljenju osam najjačih ekipa Evrope našlo se na žrebu za četvrtfinale, pa je i pre izvlačenja bilo jasno da nas čeka serija derbija.
U Nionu se izvlače i parovi Lige Evrope. Među osam najboljih su Juventus (Italija), Benfika, Porto (Portugal), Valensija, Sevilja (Španija), Olimpik Lion (Francuska), Bazel (Švajcarska) i AZ Alkmar (Holandija).
Parovi četvrtfinala LŠ

Barselona - Atletiko Madrid 
Real Madrid - Borusija Dortmund
PSŽ >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << - Čelsi
Man. Junajted - Bajern 

Mečevi se igraju 1/2. i 8/9. aprila, a žreb za polufinale je 11. aprila. 

Barsa i Atletiko igraju prvi put u Evropi, PSŽ i Čelsi su se sastali samo jednom u dvomeču, pariski duel bio je prvi mečLŠ u kojem je Murinjo vodio Čelsi. Real i Dortmund su odigrali osam utakmica, uključujući i prošlogodišnje polufinale, dok su Bajern i Mančester Junajted igrali devet mečeva, jedan od njih i u finalu 1999. 

Atletiko je ove sezone osveženje u evropskom vrhu, a i na domaćem frontu bori se ravnopravno sa oba preostala španska učesnika četvrtfinala (sa Barsom ove sezone 0:0, 1:1, 0:0). PSŽ se, zahvaljujući ogromnim ulaganjima, vraća na velika vrata među najbolje,.Dortmund i posebno Junajted su daleko od forme. 

Finale 59. izdanja UEFA Lige šampiona igraće se na Lužu u Lisabonu 24. maja, a finale Lige Evrope deset dana ranije na Juventus Areni u Torinu.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Zubizareta: Atletiko jedan od najačih timova u Evropi

Izvor: Press, 21.Mar.2014

"Ovo je bio možda i najači žreb za četvrtfinale u istoriji Lige šampiona. Atletiko je svakako jedan od najboljih i najjačih timova u Evropi. Znamo kako da igramo sa njima i na Nou Kampu i na Visente Kalderonu", rekao je Zubizareta za El Mundo Deportivo.. U poslednjem prvenstvenom meču Barselona...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.