Zakazano otkazivanje Parade ponosa

Izvor: Njuz.net, 07.Maj.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano otkazivanje Parade ponosa

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeJoš uvek nepoznat tačan datum otkazivanja Parade

BEOGRAD, 7. maj 2014, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zakazao je otkazivanje Parade ponose u Beogradu za maj, i napomenuo da od procene nadležnih organa zavisi kog datuma će tačno Parada biti otkazana.
On je rekao da je već sada doneo odluku da prisustvuje otkazivanju najavljenom Prajdu.
- U suprotnosti je sa evropskim tradicijama da se gradonačelnik ne pojavi na otkazivanju zakazane Parade ponosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Iako odluku o otkazivanju ne donosim ja, mislim da je ljudski da se pojavim toga dana i svojim prisustvom podržim saopštenje u kojem se objašnjava da je zbog bezbednostnih razloga parada otkazana – izjavio je Mali.
Prema rečima Siniše Malog, otkazivanje Parada ponosa biće organizovano negde između 19. maja i 1. juna u zavisnosti od procene nadležnih organa, i obuhvatiće niz prostoproširenih rečenica u kojima će se izraziti žaljenje zbog neodržavanja parade, ali i naglasiti da je „bezbednost učesnika ipak najbitnija u ovom trenutku“. U saopštenju povodom otkazivanja parade biće stavljen naglasak i na sadržaje kojima će ukazati na osetljiv i nezgodan položaj u kojem se nalaze vlasti u Srbiji.




Dveri su poručile da unapred zakazano otkazivanje nije u skladu sa principima te partije.
- Ako se već unapred zna da će parada biti otkazana, onda naša partija nema nikakvu svrhu postojanja. Naravno da ćemo se boriti za otkazivanje otkazivanja parade, kako bi Dveri imale razloga da izdaju saopštenja – navodi se u saopštenju Dveri.
Viktor Marković
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.