Zahtevaju da se što pre rasvetli napad na momka koji radi u gej klubu

Izvor: Blic, 25.Okt.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtevaju da se što pre rasvetli napad na momka koji radi u gej klubu

Čak 12 organizacija za ljudska prava potpisalo je saopštenje u kojem zahtevaju od Republičkog javnog tužilaštva "da bez odlaganja sprovede brzu i nepristrasnu istragu i rasvetli sve okolnosti napada na A. M. (21)", o kojem je "Blic" pisao pre dva dana.

Podsetimo, momka su u subotu oko pet sati ujutru pretukla šestorica nasilnika u Studentskom parku, nakon što je izašao iz gej kluba u kojem radi kao šanker. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tukli su ga rukama i nogama u predelu lica, a tom prilikom momku je pocepana i usna, nakon čega je bio na ušivanju u Urgentnom centru.

- Iako je prošlo više od tri dana niko od počinilaca nije identifikovan niti priveden. Na mestu na kome se desio incident postoje bezbednosne kamere i verujemo da policija i tužilaštvo veoma lako mogu identifikovati mladiće koji su pretukli A. M. Do sada nije bilo nijedne osude predstavnika državnih organa povodom ovog slučaja. Policija je dužna da što pre uhapsi počinioce, a tužilaštvo napad mora kvalifikovati kao zločin iz mržnje jer je počinjeno zbog pretpostavke da žrtva pripada LGBT zajednici. Očekujemo od predsednika, premijerke i ministra policije da ovaj i slične napade jasno i nedvosmisleno osude - piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Organizacije za ljudska prava traže hapšenje napadača na gej mladića

Izvor: RTS, 25.Okt.2017

Više organizacija za ljudska prava zatražilo je od Republičkog javnog tužilaštva da bez odlaganja sprovede brzu i nepristrasnu istragu i rasvetli sve okolnosti napada na A. M. (21) koga su 21. oktobra u centru Beograda pretukla šestorica mladića i nanela mu teške telesne povrede. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.