Vučić: Neću biti na Paradi ponosa!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neću biti na Paradi ponosa!

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da neće učestvovati na Paradi ponosa. Kako reče, neće da bude licemeran! Sa druge strane, dodao je da je zadovoljan što su u vladu ušli ljudi koji su spremni da učestvuju u gej paradi.

Kacin i Vučić

Aleksandar Vučić je istakao da to, što ne bi prisustvovao Paradi, ne znači da neće dati sve od sebe da, u skladu sa ustavom i zakonima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obezbedi mir i bezbednost za sve učesnike tog skupa, ako uopšte bude doneta odluka da se Parada održi.

 

- Pozdravljam i zadovoljan sam što smo, pre svega zahvaljujući odluci Srpske napredne stranke, tako važne i dobre ljude uspeli da uvedemo u Vladu koji su odmah najavili da će da prisustvuju Paradi. Tu govorim o (pregovaraću sa EU) Tanji Mišćević, kao i o (ministru za evrointegrcije) Branku Ružiću. Ali ja neću da budem licemer i neću da jedno govorim u domaćoj javnosti, a drugo drugima, neću da učestvujem, rekao je Aleksandar Vučić novinarima, posle sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta Jelkom Kacinom.

 

Kacin je pozdravio najavu učešća srpskih zvaničnika na gej paradi. Jelko Kacin je ocenio da je to poruka koja govori ne samo o Srbiji i srpskoj političkoj eliti, nego i o "sazravanju političke elite".

 

Kacin je pozdravio "razvoj i veliki iskorak" srpskog društva u pogledu prava manjinskih grupa, a posebno seksualnih manjina.

 

Palma je i dalje protiv Parade...

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.