Vračar oblepljen pozivima na linč gejeva

Izvor: NaDlanu.com, 14.Sep.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vračar oblepljen pozivima na linč gejeva

Jedna od centralnih beogradskih opština Vračar osvanula je oblepljena nalepnicama na kojima se vidi grupa mladića kako šutira homoseksualca. Ispod fotografije je natpis "Vidimo se u oktobru".

Organizatori Parade ponosa, zakazane za 6. oktobar, veruju da su ove nalepnice, kojima je Vračar oblepljen, pretnja desničarskih organizacija.- To je u stilu plakata kakve smo i ranije imali i zbog kojih je suđeno Obradoviću i drugima. Tužilaštvo bi moralo da reaguje - kaže za "Kurir" >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Goran Miletić iz tima Beograd prajda.Predrag Azdejković, predsednik Gej lezbijskog info centra, kaže da plakate treba shvatiti veoma ozbiljno.- Ta fotografija je nastala u jednoj od bivših sovjetskih republika kada su prvi put pokušali da održe Paradu ponosa. Nalepnica je u boji, što pokazuje da je budžet desničarskih organizacija veći - kaže Azdejković za "Kurir".Ovaj list piše i da Miša Vacić iz organizacije Srpski narodni pokret Naši 1389 negira da članovi tog pokreta stoje iza plakata na Vračaru.- Mislim da su fotografiju napravili ljudi iz LGBT grupa kako bi dodatno skrenuli pažnju na sebe i događaje u oktobru. Nikad nijedan pripadnik 1389 nije učestvovao ni u kom činu nasilja. Fotografija je provokacija - ističe Vacić.Slično tvrdi i Mladen Obradović, predsednik Obraza, koji kaže da nema nikakva saznanja u vezi sa nalepnicama, ali ističe da su oni indikativni jer ukazuju da je "većina građana Srbije protiv održavanja parade srama".- Svako ko priziva paradu srama priziva da se desi ono što se desilo 2010.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Spremaju masakr gejeva u Beogradu

Izvor: Cafe.ba, 15.Sep.2012, 08:44

Vračar osvanuo oblijepljen naljepnicama na kojima se vidi grupa mladića kako šutira homoseksualca. Ispod fotografije je natpis „Vidimo se u oktobru

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.