Vice: Umetničke gej ruke na beogradskoj građevini

Izvor: B92, 07.Feb.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vice: Umetničke gej ruke na beogradskoj građevini

Apsolvent sam jednog umetničkog fakulteta u Beogradu, pritom sa nezanemarljivim radnim iskustvom u struci. Međutim, od marta meseca prošle godine, belu kragnu sam zamenio plavom.

Kao priučeni građevinski radnik, mahom postavljam fasade i krovove po beogradskim i obližnjim opštinama. Ukoliko imam sreće, moleraj. Iako krečenje nije lako kao što izgleda, bar kada se napamet uporedi sa dobacivanjem blokovima, četka manje boli nego cigla. Ali boli.

Ovo nije tekst >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o nedovoljno plaćenim kulturnim radnicima koji se iz nužde okreću primitivnijim formama rada. Priznajem kolegama umetnicima da me to ne boli i njima ne posvećujem ovaj tekst. Uostalom, ni fakultet nisam završio jer ne mogu da platim hiljadarku koliko bi me otprilike to koštalo, ali ni to nije razlog zašto sam otišao na gradilište. Pre je to hiljada koju bez sudskih troškova dugujem za Infostan, i još dve koliko dugujem prijateljima i rodbini.

Ni njima ne posvećujem ovaj tekst, a ni tim hiljadama koje su zapravo stotine hiljada u nacionalnoj valuti tj. radije bih da obrt u ovom tekstu smestim na jedno drugo mesto. Mislim da je to prevashodno zato što sam se pokazao kao dobar radnik, ali kada su moje kolege sa novog posla skapirale da sam peder, ništa se nije promenilo.

Nastavak teksta pročitajte na Vice.com/rs.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.