Izvor: S media, 11.Sep.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani zakazali "Paradu srama" istog dana kada se održava Parada ponosa

Savez ratnih veterana Srbije najavio je da će 6. oktobra u Beogradu održati "Paradu srama",s ciljem da pažnju javnosti skrene na ratne veterane, koji su, kako se ocenjuje, "najmarginalizovanija" grupa ljudi u Srbiji.

Organizatori ovogodišnje "Parade ponosa" saopštili su ranije da će i ta parada biti održana 6. oktobra, s ciljem promocije ljudskih prava LGBT populacije.

Savez ratnih veterana Srbije je u saopštenju za javnost naveo da ćeu Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti organizovan "mirni skup" i pozvao sve veterane koji žele da učestvuju u borbi za ostvarenje dostojanstva i ljudskih prava da dodju na protest.

"To neće biti i nije pokušaj razbijanja 'Parade ponosa Beograd', jersvi gradjani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupoveorganizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima.Ovim skupom želimo da ukažemo na velike probleme koji postoje upopulaciji ratnih veterana, kojih ima oko 500.000 u Srbiji a kojima seniko ne bavi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Savez ratnih veterana Srbije želi da ukaže na svunebrigu i kriminalne radnje koje se vrše u ime veterana i unutar sektora za boračko-invalidsku zaštitu.

"Sa ovog skupa želimo da pošaljemo poruku tolerancije i razumevanja,da javnost Srbije vidi da su to normalni ljudi, njihove komšije,prijatelji, braća i očevi, koji su se odazvali pozivu da brane domovinu", piše u saopštenju.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.