Vašington: Problemi sa gej venčanjima

Izvor: B92, 03.Mar.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: Problemi sa gej venčanjima

Osobe istog pola mogu da stupe u brak i u Vašingtonu, koji je tako postao šesto mesto u Sjedinjenim Američkim Državama gde su homoseksualni brakovi dozvoljeni, međutim, gradske vlasti moraće da izvrše par izmena u samoj proceduri venčanja kako bi ona bila prilagođena gej osobama.

Za sada su venčanja osoba istog pola dozvoljena u saveznim državama Konektikat, Ajova, Masačusets, Nju Hempšir i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vermont, koje se sve nalaze na severoistoku SAD, u oblasti Nova Engleska.

Budući da se očekuje veliki broj zainteresovanih homoseksualnih parova, matičarska služba angažovala je dodatno osoblje, saopštila je portparolka suda u Vašingtonu Lea Gurovic, javio je AP.

"Ko god želi da dobije dozvolu za venčanje, dobiće je. To će možda da potraje, ali oni će svoje dozvole dobiti", rekla je ona.

Matičarska sužba Vašingtona je u susret promenama izmenila zahteve za sklapanje brakova tako da se sada u njima navode imena "supružnika", a ne "mlade" i "mladoženje", dok će matičar po sklapanju braka reći "Proglašavam vas zakonski venčanim", a ne "Proglašavam vas mužem i ženom".

Zakon o priznavanju gej brakova 13-člano Gradsko veće američke prestonice usvojilo je skoro jednoglasno u oktobru prošle godine, a gradonačelnik Edrijan Fenti odobrio ga je u decembru 2008. godine.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od danas gej brakovi i u Vašingtonu

Izvor: Mondo, 03.Mar.2010

Osobe istog pola od danas mogu da stupe u brak i u Vašingtonu, koji je tako postao šesto mesto u Sjedinjenim Američkim Državama gde su homoseksualni brakovi dozvoljeni.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.