Izvor: Telegraf.rs, 02.Nov.2014, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIĐE ČUDA: Danas gej parada u Crnoj Gori!

Uoči današnje, druge po redu, gej parade u Podgorici, policija i tužilaštvo su pozvali građane da ne remete javni red i mir, jer će u suprotnom biti procesuirani i privedeni pravdi. Osobe za koje se sumnja da bi mogle praviti nerede, kao prošle godine, policija je juče preventivno saslušavala.

I protojerej SPC Velibor Džomić pozvao je vernike da se uzdrže od nasilja. Danijel Kalezić iz Kvir Montenegra saopštio je da očekuju prisustvo gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Podgorice Slavoljuba Stijepovića, kao i ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića.

Prisustvo su potvrdili ombudsman Šućko Baković, šef delegacije EU Mitja Drobnič. Funkcioneri LP, PCG i DPS su najavili prisustvo. Svog predstavnika Leona Ðokaja delegirao je i SDP. Nova srpska demokratija osudila je juče privođenja protivnika Parade, navodeći da je reč o kršenju ljudskih prava.

Povorku, koja će šetati od hotela “Crna Gora” do stare zgrade vlade, obezbeđivaće više od 1.800 policajaca, a juče su postavljene zaštitne ograde na prilazima mestu održavanja prajda.

Foto: Marko Todorović

Ulice u centru grada zatvorene su od ranih jutarnjih sati. Kako se ne bi ponovile prošlogodišnje scene sa ulica Podgorice – policija je danima privodila, ali i saslušavala grupacije koje u svojim kartotekama imaju kao osobe sklone nasilju.

“Vijestima” je u vrhu policije rečeno da su na razgovore privođeni vandali koji su lani evidentirani na Paradi ponosa, ali i i oni koji su danima preko društvenih mreža pisali homofobne poruke.

- Činimo sve kako se ne bi ponovile lanjsko divljanje. Ovakve šetnje, vandali ali i lopovi, koriste da prave haos – rečeno je u policiji.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Podgorici održana druga Parada ponosa

Izvor: Studio B, 02.Nov.2014

Druga Parada ponosa u Podgorici, treća u Crnoj Gori, završena je bez incidenata, uz obezbeđenje gotovo dve hiljade pripadnika policije...Povorka ponosa, koja je okupila oko stotinak učesnika, nosila je transparente na kojima je pisalo: "Sve bi seke ljubile mornarke", "Tišina=Smrt", "Ponosna majka",...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.