VIDEO: Gejeve u Kini leče elektrošokovima

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Gejeve u Kini "leče" elektrošokovima

Iako se homoseksualnost ne smatra bolešću već 15 godina, gej osobe u Kini i dalje pokušavaju da "izleče".

Neke kineske bolnice tvrde da to mogu da urade velikim dozama električnog napona. Bolnice širom zemlje nude homoseksualcima brutalni tretman elektrošokovima, a njihove metode otkrila je emisija "Dateline" australijske televizije SBS.

U emisiji se kao volonter pojavljuje Džon Šen koji je hteo da prođe kroz tu vrstu terapije i vidi šta se radi ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji pripadaju LGBT grupi.

"To je mali električni štap. Kada osetite takvu želju, dodirnite se ovim štapom i tada ćete znati da ne smete to realizovati", kaže mu psihijatar na snimku.

U jednom delu snimka medicinska sestra stavlja elektrode i na muške genitalije govoreći "Sada želim da osetite strah" i potom pusti struju.

Drugi tretman u okviru kog se elektrode stavljaju i na glavu košta 800 dolara. Opasan je po zdravlje i može ostaviti dugotrajne posledice. Psihijatri takođe upozoravaju da ovo može da nanese neopisivu štetu samopouzdanju ljudi i njihovom psihičkom zdravlju.

Aktivisti širom sveta bore se da ukinu ovakve bolnice, a policijski službenici vrše redovne racije.


Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.