Ubica iz gej kluba u Kolorado Springsu priznao krivicu

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 22:15

Ubica iz gej kluba u Kolorado Springsu priznao krivicu

Anderson Li Oldrič danas se izjasnio krivim za ubistvo i druge zločine počinjene tokom pucnjave 2022. godine u gej-klubu u Kolorado Springsu.

Nakon prihvatanja sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice za pet ubistava prvog stepena i 46 tačaka optužnice za pokušaje ubistva, Oldrič (23) se suočava sa kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, prenosi Rojters.

On je 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novembra 2022. sa pancirom ušao u diskoteku Club K, koju su obično posećivali pripadnici LGBTQ zajednice, i otvorio vatru.

Osim petoro ubijenih, gotovo dvadesetak ljudi je ranjeno ili je na drugi način povređeno u pucnjavi pre nego što je Oldrič zaustavljen i savladan. Dogovor sa tužilaštvom je podrazumevao da se Oldriču već danas izrekne kazna, odmah nakon priznavanja krivice.

"Bio je dobrodušan, vedar, osećajan, ali i nadareni pesnik", rekao je Džef Aston o svom sinu Danijelu Astonu, koji je jedan od ubijenih u diskoteci Club K.

U američkoj saveznoj državi Kolorado smrtna kazna je ukinuta, međutim Oldrič bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom na saveznom sudu ukoliko federalno tužilaštvo odluči da podigne optužnicu po zakonu SAD u kojem je i dalje na snazi mogućnost izricanja smrtne kazne za određene zločine, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.