U Novom danu o Paradi ponosa, gost i Stevan Filipović

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o Paradi ponosa, gost i Stevan Filipović

Ovogodišnja Parada ponosa održava se sutra. Okupljanje učesnika na trgu Slavija počinje u podne, najavio je organizacioni odbor Parade, a šetnja će biti organizovana oko 14.30. U studiju Novog dana o Paradi ponosa i odnosu društva prema ovom pitanju govore sociolog Matija Medenica i Jelena Vasiljević, aktivistkinja LABRISA.

Uživo smo na Trgu Slavija gde počinje okupljanje učesnika Parade.

Štampu listamo sa rediteljem Stevanom Filipovićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
33. Evropsko prvenstvo u tradicionalnom karateu održava se od 14. do 16.septembra u Beogradu. Oko 250 karatista, od kadetske do veteranske kategorije, iz devetnaest evropskih zemalja, pokazuje svoje umeće u katama i borbama u Sportskom centru Šumice. Naš gost je profesor Vladimir Jorga, predsednik Evropske federacije Tradicionalnog karatea i jedan od utemeljivača karatea na našim prostorima .

Obeležava se 100. godišnjica od 15. septembra 1918. godine kada je probijen Solunski front. Solunski front u Prvom svetskom ratu je nastao kao pokušaj Saveznika da pomognu Kraljevini Srbiji u jesen 1915. godine protiv združenog napada Nemačkog carstva, Austrougarske i Kraljevine Bugarske. Ekspedicija je došla prekasno i u nedovoljnom broju da spreči pad Srbije, a ekspedicija je bila otežana unutrašnjom političkom krizom u Grčkoj. Naši gosti su Zoran Kolundžija, urednik izdavačke kuće PROMETEJ , koja izdaje knjige posvećene Stogodišnjici Prvog svetskog rata i Vojislav Pavlović, direktor Balkanološkog institua SANU i stručnjak za francusko-srpske odnose na kraju Prvog svetskog rata Vojislav Pavlović, koji je objavio knjigu Memoari, Solunski front, Srbija, Balkan, koje je vodio slavni Luj Franš D' Epere.

Izdavačka kuća Štrik organizuje festival pod nazivom "Njena zemlja" festival novog stvaralaštva, koji će se održati u Domu omladine Beograda, 18-20. septembra. Ovogodišnji festival nosi naziv ONE SMO MI i zasniva se na predstavljanju rada značajnih žena iz istorije i našeg, savremenog doba. Kao specijalna gošća pojaviće se češka književnica Ratka Denemarkova, značajna češka književnica, koja je najprevođenija savremena autorka među češkim piscima, i koja je jedina dobila najprestižniju književnu nagradu u Češkoj Magnezija litera čak tri puta, kao i mnogobrojna međunarodna priznanja. Festival najavljuje urednica izdavačke kuće ŠTRIK Ljubica Pupezin.

Kako da uskladimo primanja i troškove? To zaista nekada deluje kao naučna fantastika... Da li boljim planiranjem možemo da izguramo mesec bez dodatnog zaduživanja? Kako da planiramo svoje finansije? Kako da štedimo i kako da uskladimo primanja i troškove? Odgovore na ta pitanja pokušaćemo da potražimo od Karoline Herbut, finansijske i poslovne savetnice, predsednice Centra za finansijsku edukaciju i osnaživanje, a povod za razgovor je vebinar koji tim povodom organizuje.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.