Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Albaniji završena gej parada bez incidenata

Organizacije za zaštitu prava homoseksualaca u Albaniji organizovale su svoju godišnju gej paradu u Tirani bez ikakvih smetnji.

Praćeni jakim policijskim snagama, pripadnici LGBT populacije su se na biciklima i drugim prevoznim sredstvima provozali 1,6 kilometara dugom trasom kroz centar Tirane, prolazeći i pored šatora koji je opozicija postavila ispred kancelarije premijera Edija Rame.

Vođa opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Demokratske partije Ljuljzim Baša uverio je učesnike gej prajda da neće biti incidenata tokom njihove vožnje, koja je počekla dva sata pre drugog protesta, usmerenog protiv vlade.

Za razliku od prethodnih godina, zapadne diplomate se nisu pridružile LGBT aktivistima. Oni su naveli da je sa devet učesnika, koliko ih je bilo na prvoj paradi 2012, broj sada porastao na nekoliko desetina ljudi.

Polučasovna vožnja, koju su podržali i učesnici iz Srbije, Makedonije i sa Kosova, završila se bez incidenata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.