Transrodna u Tbilisiju: Marijina priča

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2017, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transrodna u Tbilisiju: Marijina priča

Gruzija je jedna od nekoliko bivših sovjetskih republika, sada država, koje zabranjuju diskriminaciju gej i transrodnih osoba – ali se članovi LGBT zajednice još susreću sa čestim uznemiravanjem i nasiljem. Uoči Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, 17. maja, RSE je snimio priču o Mariji, transrodnoj ženi koja se svakodnevno na ulicama Tbilisija suočava sa netrpeljivošću. (Autori: Eka Kevanishvili i Toma Begiashvili, Gruzijski servis RSE)
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest pripadnika LGBT ispred policijske stanice Stari Grad

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2017

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije pripadnici LGBT zajednice organizovali su protest ispred policijske stanice Stari Grad, tražeći da se prestane sa diskriminacijom LGBT i trans osoba...Izveštava Jelena Zorić:..: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.