Teksaški republikanci žele da preobrate gej osobe

Izvor: B92, 08.Jun.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teksaški republikanci žele da preobrate gej osobe

Republikanska partija u Teksajsu podržala je „reparativnu terapiju“ za gej osobe, dok druge držaje zabranjuju ovu praksu a profesionalne organizacije je osuđuju.

Skoro 7.000 delegata na kongresu partije u Teksasu ratifikovalo je novu platformu iako države SAD Nju Džersi i Kalifornija zabranjuju licenciranim terapeutima da na mladim ljudima koriste ovaj vid lečenja.

Republikanci koji podržavaju ovu terapiju smatraju da ona potencijalnim pacijentima daje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansu da sami biraju.

Ovaj vid terapije osuđen je od strane zdravstvenih organizacija, a definisanje homoseksualnosti kao bolesti je pokušaj da se diskredituje javno prihvatanje koje je u porastu, stoji u saopštenju Američke asocijacije psihologa.

Ovaj potez takođe je doživeo i kritike gej konzervativnih grupa u Teksasu.

„Postoji jako mala grupa ljudikoji žele da drže stranku u prošlosti. Pokušali smo da partiju povučemo u budućnost. Jedini način da to postignemo jeste da slušamo mlade ljude i obratimo pažnju na osobe koje u svojoj porodici imaju gej osobe“, izjavio je Rudi Oeftering, potpredsednik gej konzervativne gupe „Metroplex Republicans“.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teksaški republikanci žele da preobrate gej osobe

Izvor: B92, 08.Jun.2014

Republikanska partija u Teksajsu podržala je „reparativnu terapiju“ za gej osobe, dok druge držaje zabranjuju ovu praksu a profesionalne organizacije je osuđuju...Skoro 7.000 delegata na kongresu partije u Teksasu ratifikovalo je novu platformu iako države SAD Nju Džersi i Kalifornija zabranjuju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.