Susret Palme i Azdejkovića na Pinku, rasplet na sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Palme i Azdejkovića na Pinku, rasplet na sudu

BEOGRAD -

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković odbacio je danas tvrdnje glavnog i odgovornog urednika gej magazina "Optimist" Predraga Azdejkovića da ga je verbalno i fizički napao, dok Gej lezbijski info centar najavljuje da će Azdejković podneti tužbu protiv TV Pink gde su se njih dvojica sreli.

I TV Pink, protiv koje Azdejković priprema tužbu zbog "klevete i obmanjivanja javnosti", tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da do fizičkog kontakta nije došlo i da to može da potvrdi i desetak svedoka.

TV Pink je reagujući na tu tužbu saopštila da je Azdejković magazinsku emisiju uspeo da pretvori u društvenu temu dana, da je "žalosno za ovo društvo to što je ovaj gej aktivista to uspeo na osnovu neistina koje je perfidno plasirao u medije".

Marković u izjavi dostavljenoj medijima precizira da je sreo Azdejkovića u studiju "Pinka" pred snimanje emisije "Magazin In" i da je na poziv voditeljke te emisije Sanje Marinković, Azdejković seo za sto za kojim su i oni bili.

Kako navodi Marković, Azdejkovića je pitao zašto mu je pretio preko medija, tražio da mu se izvini i napomenuo da je zbog svojih izjava o LGBT populaciji osuđen.

Marković ponosan na kaznu, ako je to cena neodržavanja "parade"

Marković dodaje da je u razgovoru izneo i da dva muškarca ne mogu da rađaju decu i da je ponovio da nije nikada pozivao na nasilje i krvoproliće te da ukoliko je presuda njemu izrečena cena za to što parada nije održana, onda je na nju ponosan.

Marković tvrdi i da je tokom razgovora bila prisutna Marinković i da je nakon toga otkazala Azdejkoviću gostovanje u emisiji.

"Niti sam ga dotakao, niti vikao, što je i TV Pink potvrdila u svom zvaničnom saopštenju" rekao je Marković.

"Poznato je da homoseksulaci po svaku cenu žele da budu u žiži javnosti, pa kako njihov privatan život nikom nije interesantan, moraju stalno da izmišljaju da ih neko napada, jer kako bi se inače pojavili u sredstvima informisanja, posebno, kao danas, na naslovnim stranama pojedinih štampanih medija" dodao je Marković.

S druge strane, Gej lezbijski info centar navodi da Azdejković priprema tužbu protiv TV Pink "zbog klevete i obmanjivanja javnosti".

Pink: Desetak svedoka tvrdi da do fizičkog kontakta nije došlo

Taj centar prenosi saopštenje TV Pink u kome se kaže da je "došlo do verbalnog sukoba između Azdejkovića i Markovića, što je Azdejković predstavio kao fizički napad na njega. TV Pink odgovorno tvrdi da do fizičkog kontakta nije došlo, te da je ovakva reakcija Azdejkovića izazvana činjenicom da mu je u poslednjem momentu otkazan nastup u emisiji".

Gej lezbijski centar navodi i da je u izjavama medijima Azdejković rekao da je došlo do verbalnog sukoba i da ga je Marković u jednom trenutku "cimnuo za ruku".

TV Pink u novom saopštenju ističe da je "desetak svedoka prisustvovalo njihovom kratkom susretu i svi tvrde da do fizičkog kontakta nije došlo, pa čak ni do oštrije rasprave kakva je opisana u štampi".

"Uvek smo i uvek ćemo podržavati gej i lezbijske organizacije kada bi njihova prava bila ugrožena, ali ovo je slučaj u kojem oni zloupotrebljavaju druge ljude lažno predstavljajući probleme kojih nije bilo. Ovakvim istupima oni ugrožavaju sopstvenu populaciju, jer se može desiti kao u priči o čobaninu i vuku..." kažu u Pinku.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.