Izvor: Radio 021, 28.Nov.2020, 23:26

Stanivuković: Nema gej parade u Banjaluci, dovoljna je u Sarajevu

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je u subotu TV Fejs da svako ima pravo na sve vrste opredeljenja, ali dok je on na čelu tog grada, gej parada neće biti organizovana jer misli da je za BiH dovoljna jedna, ona u Sarajevu.

"Neka svako radi što u dubini sebe oseća. Svako ima pravo na sve vrste opredeljenje. Mislim da je jedna gej parada dovoljna u Sarajevu, za čitavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zemlju. Mislim da je to sasvim dovoljno. Ovde ima gej parada, dovoljno. Mislim da nema potrebe u Banjaluci", rekao je Stanivuković.

Kao gradobačelnik Banjaluke, on smatra da su to vrednosti koje ne treba da se promovišu na trgovima.

"Smatram da niko u Banjaluci nije ugrožen, po bilo kojoj opredeljenosti. Ako neko želi da izrazi takvu vrstu svog stava, do Sarajeva je tri sata i svake godine ima ovde. Ima u Beogradu, evo i u Sarajevu", poručio je.

 On je rekao da je Srbin i prvoslavac i da gej parada nije u duhu naroda kojem pripada. Na pitanje da li je u duhu Bošnjaka i muslimana u Sarajevu, Stanivuković je rekao da svako ima pravo da odluči i donese odluku.

 "To neće biti za vreme mog mandata u Banjaluci“, a na konstataciju da će biti, ako mu narede, on je rekao: "Hajde da vidimo ko će organizovati u Banjaluci.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DRAŠKO ŠOKIRAO SVE: Neće biti GEJ PARADE u Banjaluci, to nije u duhu naroda kojem pripadam

Izvor: Blic, 29.Nov.2020, 00:03

Izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je večeras da za vreme njegovog mandata neće biti održana gej parada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.