Seks skandal u Briselu: Orbanov saradnik navodno bio na gej orgiji, bežao preko oluka

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 12:33

Seks skandal u Briselu: Orbanov saradnik navodno bio na gej orgiji, bežao preko oluka

Visoki zvaničnik Fidesa učestvovao je u homoseksualnoj seks žurci u Briselu.

Poslanik Evropskog parlamenta iz mađarske vladajuće stranke, koja ne gleda blagonaklono na prava LGBT zajednice, dao je ostavku pošto je zatečen u, kako belgijski mediji opisuju, homoseksualnoj zabavi u Briselu u petak.

Policija je upala na privatnu zabavu u Briselu po prijavi da su prekršena pravila uvedena radi sprečavanja širenja korona virusa, a tamo je, navode mediji, bio i Josef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sajer, visoki funkcioner stranke Fides mađarskog premijera Viktora Orbana.

Tužioci navode da su kod Sajera pronađene i određene količine droge dok je pokušavao da pobegne sa zabave, navodno spuštajući se niz oluk.

Mađarski političar, koji je oženjen, izvinio se zbog "ličnog propusta".

Prema navodima tužilaštva, oko 21 čas policiju su pozvale komšije, žaleći se na buku i potencijalno kršenje zabrana okupljanja u vezi sa pandemijom.

Policija je upala u stan u Ru de Pjer, ulici u centru belgijske prestonice, zaketavši oko 20 ljudi, od kojih su se dvoje pozivali na diplomatski imunitet.

Među to dvoje nije bio Sajer.

Većina prisutnih bili su muškarci, od kojih su neki bili goli kada je policija upala, prenosi novinska agencija Belga.

Upozoreni su zbog kršenja karantina i zdravstvenih mera uvedenih zbog pandemije Kovida-19.

Prolaznik koji je policiji rekao da je video muškarca kako se spušta niz oluk i potom je uspeo da ga identifikuje.

Ruke su mu bile krvave i moguće je da je povređen tokom bekstva.

"U njegovom rancu su pronađene opojne droge", navodi se u izjavi tužilaca.

"Čovek kod sebe nije imao nikakva lična dokumente. U pratnji policije odveden je do mesta prebivališta gde se diplomatskim pasošem identifikovao kao S. J. (1961)", saopštilo je tužilaštvo.

Krivični postupak može se pokrenuti samo ako se ukine poslanički imunitet, dodaje se u saopštenju.

BBC-jev dopisnik iz Budimpešte Nik Torp kaže da je iznenadna ostavka Sajera na mesto poslanika Evropskog parlamenta iznenadila njegove političke prijatelje i neprijatelje.

Obrazložio je da je ostavku podneo zbog "sve većeg psihološkog pritiska".

U izjavi u utorak, Sajer je priznao je da je prisustvovao zabavi u petak, ali je nije opisao.

"Nisam se drogirao, rekao sam policiji na licu mesta da sam spreman da se podvrgnem testu, ali oni ga nisu uradili", rekao je.

"Policija je rekla da je pronađena tableta ekstazi. Ona nije bila moja, ne znam ko ju je podmetnuo i kako. O tome sam dao izjavu policiji."

"Žao mi je što sam prekršio pravila okupljanja", rekao je i dodao:

"Ovo je sa moje strane bilo neodgovorno i spreman sam da snosim posledice".

Belgijski dnevnik De Standard piše da je uobičajena kazna za kršenje zabrane okupljanja kao dela mera protiv korona virusa - 250 evra.

Analiza Nika Torpa, dopisnika iz Budimpešte

Ostavka Jozefa Sajera, praćena priznanjem da je učestvovao u nečemu što su mediji opisali kao "gej orgiju", ozbiljan je udarac za Fides, koji Mađarskom upravlja protekle decenije.

Sajer je bio jedan od osnivača Fidesa u martu 1988. godine i važi za bliskog saradnika i čoveka od poverenja mađarskog premijera Orbana.

Član je Evropskog parlamenta 16 godina, a poslednjih 11 godina jedan je od glavnih funkcionera Evropske narodne stranke.

Odigrao je ključnu ulogu u zadržavanju Fidesa u konzervativnoj političkoj grupi, uprkos žestokim kritikama.

Oženjen je Tunde Hando, bivšom predsednicom Nacionalnog pravosuđa, treće poluge vlasti u Mađarskoj, sada sudijom Ustavnog suda.

Seksualni skandal posebno je sramotan za stranku koja se bori za tradicionalne porodične vrednosti i nedavno je predložila zakon o zabrani usvajanja dece homoseksualcima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Seks skandal u Briselu: Orbanov saradnik navodno bio na gej orgiji, bežao preko oluka

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2020

Visoki zvaničnik Fidesa učestvovao je u homoseksualnoj seks žurci u Briselu...AFP..Poslanik Evropskog parlamenta iz mađarske vladajuće stranke, koja ne gleda blagonaklono na prava LGBT zajednice, dao je ostavku pošto je zatečen u, kako belgijski mediji opisuju, homoseksualnoj zabavi u Briselu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.