SPC se ne protivi da Brnabić bude novi premijer: Nisu pošteđeni ni Irinej, ni Vučić!

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC se ne protivi da Brnabić bude novi premijer: "Nisu pošteđeni ni Irinej, ni Vučić!"

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da je netačno da se ona protivi predlogu da ministarka Ana Brnabić bude izabrana za premijeru zato što je pripadnica gej populacije.

Iz SPC navode da medijska kampanja tim povodom traje već nekoliko dana i da u njoj nisu pošteđeni ni patrijarh Irinej, ni premijer Aleksandar Vučić.

Potom se, kako se navodi, na virtuelnu scenu guraju SNS i izmišljena „grupa konzervativnih episkopa“ koja, tobož, pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da spreči da ministarka Barnabić, zato što je gej, bude predložena za premijera.

FOTO: Tanjug

"Srpska Pravoslavna Crkva, njen Patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost, ne meša se u izbor državnih zvaničnka", navodi se u saopštenju SPC.

Brnabić: Iz javne uprave za četiri godine otišlo 38.000 ljudi, počinje reorganizacija sistema!

Dodaje se da se Srpska Pravoslavna Crkva ne bavi privatnim životom državnih zvaničnika, te konstatauje da je neodgovorno iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.