Rusi zabranili gej strip za mlade

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi zabranili gej strip za mlade

Nakon FIFA 17 igre, na udaru ruskih vlasti i Overwatch!

Foto: Blizzard/Overwatch

Zimski praznici su stigli u Overwatch, a šarenolika ekipa ih uveliko slavi i u igri, ali i najnovijem stripu Reflections. Međutim, Overwatch igrače u Rusiji je nedavno zatekla poruka sa slike i bilo im je onemogućeno da čitaju ovaj strip. Prevod ove poruke glasi: ”Po ruskom zakonu, ne možemo da podelimo ovaj strip sa našim igračima na teritoriji Ruske Federacije”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << objavio je Play! Zine!

Overwatch seksi skandal zbog poze Trejser!

Naime, u stripu u kome glavnu ulogu ima Trejser, otkriveno je da je dotična gej i da ima devojku po imenu Emili. S obzirom na to da je prikazivanje istopolnih odnosa zabranjeno u Rusiji, strip je morao da bude blokiran u toj državi, inače bi Blizzard imao ozbiljnih pravnih problema.

Ovo nije prvi put da se u Rusiji brani igra ili deo nje. Nedavno, ubacivanje dresa duginih boja u FIFA 17 Ultimate Team je napravilo burnu reakciju ruske javnosti i poziv da se igra zabrani ili posebno izmeni za ovo tržište. Za razliku od te situacije, Overwatch igri ne prete slični problemi, ali je ipak ovo neka vrsta cenzure.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.