Rus odbijen za posao jer izgleda PREVIŠE GEJ

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus odbijen za posao jer izgleda "PREVIŠE GEJ"

Eduard Mira iz Rusije je na razgovoru za posao odbijen jer "izgleda previše gej i ne promoviše tradicionalne vrednosti", po rečima poslodavca koji je zapošaljvao nove radnike.

Mira navodi kako je tokom razgovora više ispitivan o tome kako izgleda nego o profesionalnim sposobnostima i iskustvima.

Eduard je zbog ovoga odlučio da tuži prodavnicu zdrave hrane gde je aplicirao za posao i traži odštetu od 50.000 rubalja (oko 85.000 dinara), ali je na kraju dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 50.000 dinara.

U Rusiji inače postoji zakon koji kaže da je ilegalno poromovisati homoseksualnost i LGBT vrednosti kod dece. Evropski sud za ljudska prava je osudio ovaj zakon.

- Ne razumem kako ja propagiram bilo šta. Moja odeća je veoma svedena, jedino što je možda moglo da utiče na njihov odgovor je moj pirsing na uvetu - rekao je Mira.

Vlasnik prodavnice je za ruske medije naveo da su njihovi kupci uglavnom jaki momci koji idu u teretanu i kod njih kupuju dodatke ishrani, piše Dejli Mejl.

- Bili bi sigurno neprijateljski raspoloženi prema njemu. Nisam bio zabrinut kakav će on utisak ostavljati, već sam bio zabrinut za njegov život - rekao je vlasnik radnje.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.