Prvi put Latinoamerikanac i jedna gej osoba

Izvor: B92, 03.Feb.2021, 07:40

Prvi put Latinoamerikanac i jedna gej osoba

Vašington -- Alehandro Majorkas je danas postao prvi Latinoamerikanac na čelu američkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Istovremeno, Pit Butidžidž postao prvi ministar koji se otvoreno deklarisao kao homoseksualac.

Imenovanje Majorkasa, sina kubanskih izbeglica, Senat je potvrdio s 57 glasova “za” i 43 “protiv”. On je rođen u Havani pre 61 godinu i vodiće veliko ministarstvo unutrašnjih poslova osnovano nakon terorističkih napada 11. septembra 2001. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, prenosi Rojters.

Majorkas će biti zadužen i za sprovođenje imigracione politike Sjedinjenih Američkih Država.

Senat je u utorak potvrdio i imenovanje Pita Butidžidža za prvog čoveka američkog ministarstva saobraćaja sa 86 glasova “za” prema 13 “protiv”, i on je tako postao prvi deklarisani homoseksualac u američkoj vladi.

Butidžidž je bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani, koji se takmičio za demokratsku nominaciju na predsedničkim izborima 2020. godine. "Počašćen sam današnjim glasanjem u Senatu i spreman za posao" napisao je Pit Butidžidž na svom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.