Prvi gej centar u centu Beograda

Izvor: Mondo, 02.Jun.2013, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi gej centar u centu Beograda

Posle silnih peripetija, sinoć je u Beogradu otvoren "Egal port", prvi LGBT centar u Srbiji, ali i ovom delu Evrope.

Otvaranju je prosustvovalo nekoliko stotina zvanica, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, odnosno ambasador Izraela Jozef Levii visoki zvaničnici diplomatskih predstavništava SAD, Nemačke i drugih zemalja, piše danas "Alo".

Bili su tu i predstavnici domaćih LGBT organizacija, a otvaranje je proteklo u veseloj i opuštenoj atmosferi, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << incidenata.

Ipak, iako su propreme trajale 30 dana "Egal port" je otvoren samo na 60 odsto kapaciteta.

Razlog je nesporazum između akcionara firme "Morava" u čijem vlasništvu je proctor u ulici Kraljice Natalije 70, a u kojem je zakupac "Egal" i Opštine Savski venac.

Problem je nastao oko sanacije prostora nakon požara koji je izbio u zgradi.

Kada bude potpuno završen, u ovom prostoru će se na 380 kvadrata nalaziti gej hostel, kruzing klub za muškarce, sportski centar i drugi sadržaji.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Prvi gej centar u centru Beograda

Izvor: Mondo, 02.Jun.2013

Posle silnih peripetija, sinoć je u Beogradu otvoren "Egal port", prvi LGBT centar u Srbiji, ali i ovom delu Evrope...Otvaranju je prosustvovalo nekoliko stotina zvanica, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, odnosno ambasador Izraela Jozef Levii visoki zvaničnici diplomatskih predstavništava...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.