Povorka ponosa

Izvor: Domino Magazin, 15.Sep.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povorka ponosa

20. septembra 2009. godine u 11 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

OTKAZANA POVORKA PONOSA!

U nedelju će se u Beogradu održati Parada Ponosa, a mnoge je iznenadila činjenica da su se podršci gej populaciji, pored ličnosti koje su poznate po angažmanu za ljudska prava, priključila i neka od imena koja dolaze iz sveta estrade.“U mojoj Srbiji niko ne mora da krije koga voli- ni momak devojku, ni devojka momka, ni momak momka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ni devojka devojku. Ljubav nije da se krije!”, kaže Nikola Đuričko. „Tu se radi o pitanju osnovnih ljudskih prava i osnovnih ljudskih sloboda. Radi se o tome da ovde ljudi, koje ja često i ne razumem, ne slažem i ne delim njihove stavove po mnogim pitanjima, treba da imaju pravo da iskažu svoj stav, da budu drugačiji i da iskažu svoju seksualnu orijentaciju kakva god da je“, objašnjava Đuričko.

Podršci paradi pridružile su se i estradne zvezde. „Apsolutno sam za to da svi ljudi na ovoj planeti imaju jednaka prava. To se odnosi i na ljude koji nisu heteroseksualno opredeljeni. Tako da je, eto, moj razlog vrlo prost“ , kaže Sani Armani.

Parada ponosa se održava 20. septembra 2009. godine u 11 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Da li vi dolazite na Paradu?

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.