Poštujte različitost

Izvor: B92, 29.Sep.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poštujte različitost"

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović pozvala je danas građane Srbije da i u nedelju, 2. oktobra poštuju različitosti među ljudima.

Za 2. oktobar u Beogradu je zakazana Parada ponosa.

"Možda je najbolje da se oni koji ne razmišljaju kao mi koji podržavamo LGBT populaciju, jer tu različitost prihvatamo kao našu realnost, u vreme 'Parade ponosa' bave nečim što je njima interesantno i što je njihov životni cilj", rekla je Đukić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dejanovićeva.

Predsednica srpskog parlamenta je istakla da, sa apsekta nekog ko donosi zakone, ne može da zamisli uskraćivanje zakonom predviđenih prava, odnosno onog što proizlazi iz Ustava Srbije i donetih zakona, pa i Zakona o zabrani diskriminacije.

Prema njenim rečima, to znači da država svakoj populaciji koja to želi treba da obezbedi da prošeta i pri tom iznese svoj stav.

"Da li je to baš ovaj momenat ili treba da bude neki drugi, nemam dovoljno argumenata da zaključujem, ali mislim da ova populacija treba da ima pravo da prošeta Beogradom. Ja tu uopšte nemam dilemu", jasna je Đukić Dejanovićeva.

Ona je dodala da pri tom svi moraju da uvaže i bezbednosne momente, na osnovu kojih treba proceniti da li je ovo trenutak za održavanje "Parade ponosa".

"Ako se procenjuje da je to skup visokog rizika, nema normalnog čoveka koji će reći - ja jesam za taj skup", rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.