Posle 20 godina dobio poruku od školskog siledžije koji ga je maltertirao i …

Izvor: Svet, 17.Maj.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 20 godina dobio poruku od školskog siledžije koji ga je maltertirao i …

34-godišnji ČedMajkl Moriset, iz jednog malog grada na Aljasci, tokom detinjstva, a posebno u školi, bio je sistematski maltretiran od strane vršnjaka zbog toga jer je gej.
Maltretirao me kompletan ragbi tim, a nekoliko njih sledilo me je svuda. Vređali su me, pretili smrću“, priznao je Moriset.
On danas radi kao savetnik i dizajner u Holivudu, gde se doselio pre 15 godina. Otada nije previše >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << razmišljao o zlostavljanju koje je proživljavao u školi, međutim, izinjenje koja je stiglo nedavno, posle 20 godina, pokazala je da je to, kako je rekao, “svo vreme čučalo u njemu”.
Izvinjenje je dobio u poruci na Fejsbuku koju mu je poslao njegov bivši “drugar” iz razreda. On se na ovaj potez odlučio posle razgovora sa 10-godišnjom ćerkom koja ga je pitala da li ikada nekoga zlostavljao.
Nedavno sam sa svojom ćerkom pričao o zlostavljačima. Pitala me da li sam jesam nekoga maltretirao u školi. Rekao sam joj da jesam i tada mi je prošlo kroz glavno kakvo sam zlo gov..bio prema tebi. Želim da ti se izvinim. Da živimo u istoj državi došao bih lično. Ne znam da li ćeš me se setiti, ali ja se tebe itekako sećam i sećam se što smo ti radili. Žao mi je“, napisao je “školski” u poruci Morisetu.
Iskreno, ne znam sećam li se tačno tog tipa, bilo ih je toliko koji su me zlostavljali, teško mi je setiti se svih. Maltretirali su me jer sam gej. I jer sam bio nizak. I jer sam im jednostavno bio na piku. Nisam mogao da dolazim sam u školu već je uvek neko stariji morao da bude sa mnom“, priseća se Moriset i dodaje:
Nakon što sam pročitao poruku raspao sam se, počeo sam da plačem, u meni se pomerilo nešto za što nisam ni znao da postoji, nisam bio ni svestan koliko me to zapravo kočilo sve ove godine“.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Posle 20 godina dobio poruku od školskog siledžije koji ga je maltertirao i …

Izvor: Scandal.rs, 17.Maj.2015

“Maltretirao me kompletan ragbi tim, a nekoliko njih sledilo me je svuda. Vređali su me, pretili smrću“, priznao je Moriset...On danas radi kao savetnik i dizajner u Holivudu, gde se doselio pre 15 godina. Otada nije previše razmišljao o zlostavljanju koje je proživljavao u školi, međutim,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.