Policija na ulicama, prvi privedeni

Izvor: B92, 02.Okt.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija na ulicama, prvi privedeni

Beograd -- Policijske jedinice su na ulicama Beograda i drugih gradova da bi sprečili pokušaje organizovanja rizičnih skupova, kažu u MUP-u. Do sada privedeno šest osoba.

Za danas su, pre zvanične zabrane, bile planirane Parada ponosa i "Molitveni hod" koji je trebalo da organizuje ultradesničarska organizacija Obraz.

U policiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povišen stepen pripravnosti kako bi se garantovalo poštovanje javnog reda i mira, a juče su na ulicama Beograda bili policajci koji su uz sebe imali opremu za razbijanje demonstracija.

Pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović je rekao za B92 da je policija raspoređena u Beogradu i drugim gradovima Srbije kako bi sprečila sva rizična okupljanja i pozvao da se takva okupljanja ne organizuju.

"U suprotnom policija je spremna da interveniše i takve skupove spreči a počiniose procesuira", rekao je Grekulović.

On je dodao da postoje najave da bi moglo biti organizovano nekoliko skupova ali da je policija spremna da ih spreči.

Prva privođenja

14.00 - Policija je danas u Beogradu privela šest osoba, među kojima je i jedno lice koje je pokušalo da pozove na održavanje skupa ispred Skupštine Srbije, rekao je za B92 pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović.

Kod preostalih privedenih lica pronađene su fantomke i bejzbolke, a svi oni su procesuirani i predati istraznim sudijama, precizirao je Grekulović. On je istakao da je, i pored tih privođenja, situacija na beogradskim ulicama mirna.

13.00 - Policija je sprečila okupljanje i performans pristalica Srpskog narodnog pokreta Naši koji je trebalo da bude organizovan na Avali povodom otkazivanja Parade ponosa, saopštila je danas ta organizacija. Privremeno je zadržan član Upravnog odbora te organizacije Igor Marinković.

Aktivistima koji su uspeli da stignu do Avale policija je naredila da se udalje, ali su oni na prilazu Ripnju zapalili zastavu Evropske unije i time, kako se u saopštenju navodi, obeležili pobedu u kampanji za zabranu Parade ponosa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.