Polemika Parade ponosa i DSS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Parade ponosa i DSS-a

Parada ponosa Beograd izrazila je danas zabrinutost zbog izjave Sande Rašković Ivić da za nju postoje prihvatljive gej osobe koje ona naziva "Srbendama", a predsednica DSS-a odgovara da je homoseksualnost lična stvar pojedinca u koju njena stranka ni ona lično nikada nisu zalazili.

Parada ponosa Beograd navodi u saopštenju dostavljenom medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da DSS i Dveri već godinama koriste pravo na slobodu okupljanja i tom prilikom na javnim mestima kroz ostrašćene homofobične izjave, opravdavaju poteze nasilnika koji LGBT zajednicu vode u duboku izolaciju, ulivaju nam svakodnevni strah i paniku.

"Dok je za DSS i Dveri homobofija deo populističke politike, za nas je to realnost koja puno koštala: od batina, preko napada na naše kuće i stanove, do svakodnevnog vređanja i ponižavanja kome smo izloženi", navodi se u saopštenju i dodaje da skupovi koji su prethodnih godinama organizovani neposredno pred najavljene Parade ponosa govore u prilog tome.

Navode da učesnici tih skupova osim što su širili homofobiju, palili su grad, lomili i krali, čineći to u ime odbrane Srbije.

Rašković Ivić poručuje da nema problem sa homoseksualcima i niko ne sme biti diskriminisan na osnovu ličnih svojstava.

Ali, navodi, ima problem sa organizacijama koje pod maskom odbrane homoseksualnih prava od svog angažmana prave kombinaciju politike i unosnog biznisa.

"Homoseksualnost nigde i nikada nije bila politički projekat, pa to ne treba da bude ni u Srbiji", navela je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Sanda Rašković Ivić.

"Optužbe 'Parade ponosa Beograd' da je Demokratska stranka Srbije učestvovala u progonu ljudi koji su homoseksualne orijentacije i da je palila i rušila grad su presna i velika laž. Ni koalicioni partneri iz Srpskog pokreta Dveri nisu učestvovali u bilo kakvom nasilju, već su organizovali mirne porodične šetnje u kojima je učestvovalo više hiljada roditelja", navela je Rašković Ivić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Polemika Parade ponosa Beograda i DSS-a

Izvor: Studio B, 21.Mar.2016

Parada pnosa Beograd izrazila je danas zabrinutost zbog izjave Sande Rašković Ivić da za nju postoje prihvatljive gej osobe koje ona naziva "Srbendama", a predsednica DS S-a odgovara da je homoseksualnost lična stvar pojedinca...Rašković Ivić dodaje da se radi o  ličnoj stvari pojedinca u koju...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.