Pogledajte: Ruski neonacista pred kamerama pretukao gej aktivistu (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 29.Mar.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Ruski neonacista pred kamerama pretukao gej aktivistu (VIDEO)

Artem Kalinjin, ruski gej aktivista koji vodi organizaciju za prava LGBT populacije u gradu Siktivkar, davao je intervju povodom zabrane Parade ponosa zakazane za 31. mart, kada ga uz uvrede napao lokalni šef neonacista.

Aleks Kolegov oborio je Kalinjina i gurnuo mu glavu u sneg. Kalinjin je na snimku kasnije prikazan okrvavljenog lica, ali napadač Kolegov nije uhapšen. "Hafington post" piše da su u međuvremenu organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << parade odlučili da nastave sa pripremom tog događaja, koji će verovatno biti održan u parku na obodu grada. Ovaj sajt navodi da Kremlj i Ruska pravoslavna crkva pokušavaju da na nivou cele države sprovedu zakone protiv homoseksualne propagande, koji su već na snazi u Sankt Peterburgu i više drugih gradova i mesta. Takvi zakoni treba da na nacionalnom nivou cele nacije učine nelegalnim informisanje maloletnika onim što je definisano kao propaganda sodomije, lezbejki, biseksualnosti i transseksulanosti, a maksimalna kazna za kršenje zakona je 16.000 dolara. (Izvor: Blic)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.