Izvor: SEEcult.org, 10.Okt.2010, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada u karantinu

Protivnici Parade ponosa u Beogradu sukobili su se 10. oktobra s policijom na više punktova širom grada, u pokušaju da probiju kordone koji su bili prilično udaljeni od samih učesnika te manifestacije LGBT zajednice, održane prvi put u Srbiji, iz trećeg pokušaja. Učesnici Parade ponosa bili su izolovani jakim policijskim snagama, počev od dolaska do parka Manjež, gde je okupljanje počelo oko 10 sati, pa preko kraće šetnje okolnim ulicama i dolaska u Studentski kulturni centar, gde je organizovana završna žurka.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parada ponosa: Kamenice, suzavac, geto

Izvor: Cafe.ba, 10.Okt.2010

Više incidenata u centru Beograda u jutarnjim časovima. Protivnici Parade ponosa na više mesta se sukobili sa policijom. Suzavac na Slaviji.

Nastavak na Cafe.ba...

Turbulentan početak Parade ponosa

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2010

Jedna veća grupa izgrednika krenula je iz pravca restorana Madera u Bulevaru kralja Aleksandra na policijski kordon inteventne brigade kod poslovnice JAT, bacajući cigle, kamenje i staklene flaše. Pre toga, su palili kontejnere kod restorana Madera. Već ima i povređenih policajaca i izgrednika,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.