Parada ponosa 2. oktobra u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada ponosa 2. oktobra u Beogradu

BEOGRAD -

Ovogodišnja "Parada ponosa" u Beogradu biće održana 2. oktobra, dok mesto na kojem će se pripadnici LGBT populacije tog dana okupiti još nije saopšteno.

Mesto na kojem će pada biti održana biće naknadno saopšteno iz bezbednosnih razloga, rekla je predstavnica Udruženja građana "Parada ponosa Beograd" Jovanka Todorović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji za novinare, koju su obezbeđivali policajci.

Organizatori su rekli da je manifestacija neposredno uoči konferencije prijavljena Ministarstvu unutrašnjih poslova, sa kojim je ranije postignut dogovor o datumu.

"Mesta na kojima je prošle godine održana parada su u ponovo opticaju, ima i drugih predloga, ali u dosadašnjim razgovorima sa predstavnicima MUP-a nije bilo reči o dislociranju, poput onog iz 2009. godine, kada se parada nije održala jer je izmeštena na ušće", rekao je član organizacionog odbora "Parada ponosa Beograd" Goran Miletić.

On je istakao da je dislokacija neprihvatljiva za organizatore Parade, jer bi time događaj bio obesmišljen, isto kao što bi fudbalska utakmica Partizana izgubila na značaju ako bi bila premeštena sa Stadiona JNA u Batajnicu.

"'Parada ponosa' nije pretnja po bezbednost jedne zemlje, veća je pretnja kada njeni građani žive od plate od 20.000 dinara", rekao je Miletić i ukazao da činjenica da je bezbednost ključna tema Parade pokazuje da "položaj LGPT populacije u Srbiji nije baš najbolji".

Učesnici konferencije, međutim, ipak misle da se odnos Srbije prema Paradi ipak menja na bolje, što dokazuje korektno izveštavanje medija oko predstojeće parade, podrška koju je "Parada ponosa" dobila od državnih institucija, gradskih vlasti i pojedinih političkih partija, složili su se učesnici konferencije.

Miletić je rekao da Vlada Srbije dala podršku Paradi, navodeći da su predstavnici udruženja "Parada ponosa Beograd" do sada razgovarali sa potpredsednikom vlade za evropske integracije Božidarom Đelićem, predstavnicima Ministarstva pravde, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i da su se više puta sastajali sa predstavnicima MUP-a i gradskih vlasti u Beogradu.

Što se tiče političkih partija, njihovi stavovi prema paradi su uglavnom slični prošlogodišnjim, pa su do sada tu manifestaciju podržali DS, SNS, LDP i LSV, a predstoje razgovori i sa drugim partijama i poslanicima, dodao je Miletić, ne želeći da komentariše izjave pojedinih političara na tu temu.

Tema predstojeće "Parade Ponosa" biće "Podrška unutar porodice", a skup će biti održan po prošlogodišnjoj šemi - prvi će biti pozdravni deo na kome se očekuje prisustvo ličnosti iz javnog i političkog života, zatim sledi šetnja učesnika kroz grad i koncert, rečeno je na konferenciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Parada ponosa" 2. oktobra, lokacija još uvek nepoznata

Izvor: Studio B, 26.Avg.2011

"Parada ponosa" u Beogradu biće održana 2. oktobra, dok mesto na kojem će se pripadnici LGBT populacije tog dana okupiti još uvek nije poznato...Mesto na kojem će pada biti održana biće naknadno saopšteno iz bezbednosnih razloga, rekla je predstavnica Udruženja građana "Parada ponosa Beograd"...

Nastavak na Studio B...

Parada ponosa 2. oktobra

Izvor: SEEcult.org, 26.Avg.2011

Parada ponosa u Beogradu biće održana 2. oktobra, a mesto i vreme biće naknadno saopšteni iz bezbednosnih razloga, najavili su 26. avgusta organizatori te manifestacije, koja je prvi put održana prošle godine, a završena je neredima na ulicama koje su izazvali njeni protivnici. Organizacioni odbor...

Nastavak na SEEcult.org...

Lokacija i ruta nepoznati

Izvor: Danas, 26.Avg.2011

Parada ponosa u Beogradu biće održana u nedelju 2. oktobra, a mesto okupljanja i ruta kojom će se učesnici kretati biće iz bezbednosnih razloga naknadno saopštena, istakli su juče predstavnici Udruženja građana „Parada ponosa Beograd“. Organizatori su rekli da je manifestacija neposredno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.