Parada ponosa trajaće 8 dana?!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2012, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada ponosa trajaće 8 dana?!

Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koji organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine biće održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije.

Cela manifestacija "Parada ponosa", tokom koje će pripadnici LGBT populacije nizom manifestacija u Beogradu ukazati na važnost poštovanja njihovih prava, trajaće od 30. septembra do 7. oktobra.

"Ovoga puta nećemo zauzeti ulice na pola sata ili sat već ćemo na osam dana zauzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čitav grad jer to nama pripada", rekao je član Organizacionog odbora Boban Stojanović na konferenciji za novinare.

Ulična šetnja trebalo bi da se održi na već poznatoj trasi - od parka Manjež, Nemanjinom, Ulicom Kneza Miloša i Masarikovom.

Stojanović je ipak ukazao da Srbija još nema novu Vladu i da sa njenim predstavnicima tek treba razgovarati o organizaciji događaja ocenivši da će "sve zavisiti od dogovora i dobre volje onih koji o tome budu odlučivali".

Čojstvo je pobeći kad se dva brkata ljube u usta

On je kazao i da očekuje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić doći na Paradu ponosa i podržati LGBT populaciju podsetivši da je Nikolić ranije izjavio da bi kao predsednik na čelo Parade ponosa stao samo u slučaju opasnosti po bezbednost učesnika.

Stojanović je rekao i da očekuje dolazak gradonačelnika Dragana Đilasa koji je, kako je naveo, bio "slatkorečiv" u komunikaciji sa predstavnicima LGBT populacije.

Parada ponosa trebalo bi da se održi pod sloganovom "Ljubav, vera, nada".
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parada ponosa 6. oktobra

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2012

Parada ponosa u Beogradu će biti organizovana 6. oktobra, najavili su predstavnici LGBT organizacija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.