SUD: PALMA KRIV ZA DISKRIMINACIJU LGBT

Izvor: Kurir, 02.Nov.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUD: PALMA KRIV ZA DISKRIMINACIJU LGBT

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu da gradonačelnik Jagodine i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković kriv za diskriminaciju LGBT populacije, saopštila je Gej strejt alijansa (GSA).

U saopštenju se navodi da je sud Markoviću zabranio da ponavlja "izvršenu diskriminaciju i naložio mu da Gej strejt alijansi nadoknadi sudske troškove".

Pravna služba GSA podnela je tužbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << protiv Markovića zbog njegove izjave 15. avgusta 2011. godine u kojoj je rekao: "Stav Jedinstvene Srbije i moj lični stav je da mi smo protiv svakog skupa gde homoseksualci demonstriraju ulicama Beograda i žele da prikažu nešto što je bolest da je normalno".

Gej strejt alijansa izrazila je zadovoljstvo presudom, kao i brzinom kojom je doneta i istakla da se nada da ona neće biti preinačena u drugostepenom postupku i da će postati pravosnažna.

Marković: Nikada neću prihvatiti održavanje gej parade

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da nikada neće prihvatiti da je gej parada nešto što treba de se desi u Srbiji i da je ponosan na sudsku presudu da je kriv za diskriminaciju LGBT osoba, ukoliko je ona cena da se ne održavaju takvi skupovi.

Marković je kazao da niko neće moći da mu zabrani da kaže da je protiv gej brakova i gej parade.

"Mogu da me osuđuje svakoga dana, ali kad god bude Gej alijansa organizovala paradu ja ću da kažem da nisam za nasilje, ali da nisam ni za održavanje takvog skupa", kazao je Marković dodajući da nikada nije pozivao na nasilje protiv gej populacije i krvoproliće.

On je naveo da je neodržavanjem parade zapravo sprečeno nasilje na ulicama Beograda, kao i to da se ponove dešavanja od prošle godine kada je tokom gej parade na ulicama Beograda povređeno dosta policajaca.

"Ako je to cena za neodržavanje gej praade, odnosno parade srama u Beogradu, onda ja prihvatam tu kaznu i ponosan sam zato što je izbegnuto da se dešava ono što se desilo prošle godine, da dođe do povređivanaj policajaca i da se ruše objekti", kazao je Marković.

On je ocenio da je neodržavanjem gej parade izbegnuto i to da se iz Beograda pošalje jedna ružna slika i to u trenutku kada Srbija očekuje status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Marković je napomenuo da se sa delegacijom privrednika iz Jagodine sada nalazi u Beču i da će kada se vrati u Srbiju proučiti presudu i odlučiti kako će reagiovati i da li će možda ulagati žalbu.

"Očekujem da će me sud osuditi i zbog toga što sam glasao protiv Zakona protiv diskriminacije", kazao je Marković.

Beta
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palma ponosan na presudu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2011

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da nikada neće prihvatiti da je gej parada nešto što treba de se održi u Srbiji i da je ponosan na sudsku presudu da je kriv za diskriminaciju LGBT osoba, ukoliko je ona cena da se ne održavaju takvi skupovi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Palma kriv za diskriminaciju gejeva

Izvor: NaDlanu.com, 02.Nov.2011

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu da gradonačelnik Jagodine i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković kriv za diskriminaciju LGBT populacije, saopštila je u sredu Gej strejt alijansa (GSA)...U saopštenju se navodi da je sud Markoviću zabranio da ponavlja "izvrsenu diskriminaciju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.