Pajtić i Rot o Paradi, medijima i izbeglicama

Izvor: B92, 21.Sep.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić i Rot o Paradi, medijima i izbeglicama

Predsednik DS Bojan Pajtić ocenio je u razgovoru sa državnim sekretarom za Evropu Mihajlom Rotom da je dobro što je Parada ponosa protekla bez incidenata.

Pajtić je naveo da je to bilo moguće zbog toga što su oni koji su kontrolisali bande koje su istim povodom rušile Beograd pre pet godina danas na vlasti, saopšteno je iz DS.

Kako je DS saopštila, Pajtić je to izjavio tokom sastanka sa državnim sekretarom za Evropu nemačkog Ministarstva spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihajlom Rotom.

Lider DS je istakao i da američki kongresmeni i Hjuman rajts voč kao i evropska novinarska udruženja govore o cenzuri i nasilju nad novinarima u Srbiji, na šta je Rot je odgovorio da je sloboda medija izuzetno važna za društvo koje ima evropske ambicije.

On je istakao da je obaveza svih stranaka socijaldemokratske orijentacije da se bore za slobodu izražavanja.

Njih dvojica su se saglasili da je veoma važno da Pokrajinska i Republička vlada nastave da vode brigu o izbeglicama koje preko Srbije odlaze u Zapadnu Evropu.

Rot je istakao da su Pajtiću i Demokratskoj stranci uvek otvorena vrata u SDP Nemačke.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić i Rot o Paradi ponosa, izbeglicama i medijima

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2015

Predsednik DS Bojan Pajtić sastao se danas sa državnim sekretarom nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Mihaelom Rotom sa kojim je razgovarao, pored ostalog, o održanoj Paradi ponosa, cenzuri i nasilju nad novinarima i izbeglicama koje preko Srbije odlaze u Zapadnu Evropu...Kako je navedeno u saopštenju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.