POPISIVAČI ĆE PITATI HRVATE I DA LI SU GEJ

Izvor: Kurir, 04.Jan.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPISIVAČI ĆE PITATI HRVATE I DA LI SU GEJ

ZAGREB - U Hrvatskoj će se od 1. do 28. aprila obaviti redovni popis stanovništva, a jedno od novih pitanja koje bi moglo da izazove kontroverze jeste i ono da li živite u istopolnoj zajednici, javio je portal Index.hr.

Novo pitanje bavi se "vrstom zajednice u kojoj osoba živi", a ponuđeni odgovori su bračna zajednica, vanbračna zajednica i istopolna zajednica.

Umesto jedinstvenog matičnog broja građana, koji se koristio na prošlom popisu stanovništva, sada će popisivači >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tražiti broj lične karte.

Portal navodi da će verovatno biti zanimljivo videti i odgovore na pitanja o tome koliko se Hrvati dobro služe ličnim računarima.

Građani će se izjašnjavati da li znaju da na kompjuteru obrede tekst, da pošalju mail i da li znaju da koriste internet.

To će biti redovni, desetogodišnji popis, koji se obavlja prve godine u svakom desetljeću. Na prošlom popisu su građani odgovarali na 42 pitanja.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska "prebrojava" homoseksualce

Izvor: RTS, 04.Jan.2011

Građani Hrvatske će na popisu stanovništva, između ostalog odgovarati i na pitanja seksualnog opredeljenja i nivou informatičke pismenosti. Iz popisa izbačeni pojmovi "izbeglica", "prognanik" i "rat"...Na popisu stanovništva koji će se u Hrvatskoj održati tokom aprila, građani će odgovarati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.