PALMA U FRANCUSKOM GEJ MAGAZINU

Izvor: Kurir, 05.Nov.2011, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALMA U FRANCUSKOM GEJ MAGAZINU

BEOGRAD - Palma u gej magazinu! Dragan Marković Palma svojim stavovima o LGBT populaciji zaslužio je članak u francuskom gej magazinu Tetu.

BEOGRAD - Palma u gej magazinu!

Dragan Marković Palma svojim stavovima o LGBT populaciji zaslužio je članak u francuskom gej magazinu Tetu.

U tekstu pod naslovom „Srpskog zvaničnika stigla pravda zbog diskriminacije homoseksualaca“ citira >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se Palmina izjava da „homoseksualci žele da predstave bolest kao normalnu stvar“. Naglašava se da je presuda protiv Palma prva te vrste u Srbiji, da je reč o „gradonačelniku Jagodine i članu parlamenta i vladajuće koalicije“. Uz tekst ide slika lidera JS sa polugolim fudbalerima FK Jagodina.

- Presuda je doneta nakon što je zbog bezbednosnih razloga zabranjeno održavanje gej parade u Beogradu - zaključuje se u ovom članku.

Tekst je izazvao dosta komentara na internet stranici na kojoj je objavljen. Osim ironičnih poruka da se od srpske politike nešto ovako i očekuje, postoje i nešto grublji komentari: „I ove njegove pristalice su lepe kao k...c. Bio sam u Srbiji i potvrđujem da su agresivni svuda (čak i hotelsko osoblje). Oni su frustrirani, uvek napadaju slabije jer su kukavice koje nisu u stanju da prepoznaju sopstvene slabosti. Ja se ne vraćam tamo dok ne evoluiraju. Žao mi je gejeva u Srbiji! - napisao je izvesni Džef. Ostali su imali umerenije stavove i na neki način su branili Srbiju.

Palma: Briga me!

Lider JS Dragan Marković Palma, koji je s privrednom delegacijom i dalje u Beču, slatko se nasmejao na celu ovu situaciju.

- Kažete u francuskom magazinu (smeh). Ma briga me za to. Ne zanima me šta su objavili. Samo mi kažite kako se zove taj magazin - rekao nam je Palma.

Stojanović: Problem za državu

Gej aktivista Boban Stojanović kaže da ga ne čudi interesovanje stranih medija za Palmin slučaj, s obzirom na to da je, kako kaže, reč o skandaloznoj vesti.

- Druga je stvar kad se pročitaju takvi negativni komentari o Srbiji. Ako tako pišu ljudi koji dolaze kod nas, znači da nam je društvo u velikom problemu - konstatuje Stojanović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.