Otkazan performans LGBT u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan performans LGBT u Novom Sadu

NOVI SAD -

Performans "Mogu li bar LGBT lutke da se okupe i opstanu na par sati na gradskom trgu ako to već ne mogu same LGBT osobe?", koji je danas trebalo da bude održan u centru Novog Sada, otkazan je zbog tehničkih teškoća u organizaciji.

Predsednik Gej strejt alijanse (GSA) Lazar Pavlović rekao je da je obaveštenje gradske uprave Novog Sada da zbog Zmajevih dečijih igara nije moguće organizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još jedan događaj u centru grada stiglo prekasno.

"Ponuđeno nam je da performans organizujemo na platou ispred SPENS-a, što je nama bilo prihvatljivo, ali tehnički nije bilo moguće u tako kratkom roku premestiti događaj na drugu lokaciju", rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da su organizatori odlučili da performans održe polovinom juna, a da će današnji najavljeni večernji program biti održan.

Performans je trebalo da bude održan u okviru projekta "Zajedno za jednakost LGBT osoba", a u Novom Sadu će danas biti organizovane besplatne filmske projekcije u Muzeju savremene umetnosti, kao i promotivna žurka.

U najavljenom terminu održavanja performansa u centru Novog Sada bilo je primetno pojačano prisustvo policije i komunalne policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.