Orban poručio gej-zajednici u Madjarskoj: Ostavite decu na miru

Izvor: Beta, 05.Okt.2020, 16:58

Orban poručio gej-zajednici u Madjarskoj: 'Ostavite decu na miru'

Gej zajednica u Madjarskoj je izrazila danas žaljenje što joj je, posle objavljivanja knjige za mlade u kojoj se promoviše homoseksualnost, premijer Viktora Orbana poručio da "ostavi decu na miru"."Madjarska ima zakone o homoseksualnosti koji se zasnivaju na izuzetno toleratnom i strpljivom pristupu", rekao je Orban i dodao da je "postoji crvena linija koja ne sme da se predje" i knjigu ocenio kao provokaciju.To je zbirka bajki i legendi koju je predstavila zajednica LGBTQ, u kojoj se pominju Pepeljuga lezbejka i transrodni ubica zmajeva. U knjizi se pominju i druge marginalizovane zajednice: hendikepirani, siromašni i Romi."Pošto strah od migranata i pandemija nisu dovoljni za mobilizaciju birača, sad je red da zajednica LGBTQI bude žrtveni jarac vlasti", izjavio je Tamaš Domboš, član organizacije "Hatter", glavnog gej udruženja u Madjarskoj.Domboš je rekao da mediji redovno homoseksualnost nazivaju "bolešću", dok zvaničnici nisu nikad osudili napade na pripadnike zajednice LGBTQI, a policija im ne pruža zaštitu.Jedno udruženje je zatražilo povlačenje knjige, dok je jedna poslanica ekstremne desnice primerak knjige pocepala na konferenciji za novinare.Udruženje izdavača i knjižara osudilo je takve reakcije uporedjujući ih s ponašanjem cenzora iz doba nacizma i komunizma.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Orban osudio knjigu bajki sa Pepeljugom lezbejkom i poručio gejevima: Ostavite decu na miru

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2020, 08:37

Gej zajednica u Mađarskoj izrazila je žaljenje što joj je, posle objavljivanja knjige za mlade u kojoj se promoviše homoseksualnost, premijer Viktor Orban poručio da "ostavi decu na miru"..."Mađarska ima zakone o homoseksualnosti koji se zasnivaju na izuzetno toleratnom i strpljivom pristupu",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.