On je bio prvi televizijski gej: Pogledajte kako danas izgleda Stiven iz “Dinastije”

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je bio prvi televizijski gej: Pogledajte kako danas izgleda Stiven iz “Dinastije”

Čak i ako nikada niste pogledali nijednu epizodu "Dinastije", činjenica da je lik Stivena Karingtona 80-ih godina u Americi izazvao navalu homofobije, dovoljno govori. Glumac koji je prihvatio taj izazov se zove Al Korli.

Prvog američkog televizijskog geja Stivena Karingtona u američkoj sapunici "Dinastija" 80-ih godina tumačila su dva glumca. Prvi, koji je publici ostao u sećanju je Al Korli.

On je seriju napustio 1982. godine, navodno nezadovoljan time što su >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << scenaristi u kasnijim epizodama, radi podilaženja homofobnoj publici, potpuno ignorisali Stivenovu prethodno nedvosmislenu homoseksualnost. Lik je tada u seriji preuzeo glumac Džek Kolman.

Od 1989. godine Al Korli je oženjen za glumicu Džesiku Kardinal. S njom ima troje dece.

Tokom 90-ih je igrao u TV filmovima "Hamburger Gift" i "A Kiss Goodnight" a od 1994. je producirao 16 filmova.

Izvor: 24sata
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

On je bio prvi televizijski gej: Kako danas izgleda Stiven iz “Dinastije”

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2014

Čak i ako nikada niste pogledali nijednu epizodu "Dinastije", činjenica da je lik Stivena Karingtona 80-ih godina u Americi izazvao navalu homofobije, dovoljno govori. Jedan od dva glumca koji je glumio Stivena ito prihvatio taj izazov se zove Al Korli...Prvog američkog televizijskog geja Stivena...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.