Izvor: RTS, 21.Avg.2022, 16:56

Odnosi između muškaraca u Singapuru više nisu krivično delo

Singapur je odlučio da ukine kao krivično delo intimne odnose između muškaraca, ali vlada nema nameru da promeni definiciju braka, koji može postojati samo između muškarca i žene, saopštio je premijer Li Sijen Lung.
Li Sijen Lung je rekao da društvo u tom gradu-državi sve više prihvata gej populaciju.

"Verujem da je ovo prava stvar koju treba uraditi, nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će svi Singapurci sada da prihvate", poručio je Li.
Odluka o dekriminalizovanju je došla nekon nekoliko godina oštre debate među političarima.
Nije jasno kada će tačno Odeljak 377A biti ukinut.
LGBT zajednica pozdravila je Lijevu odluku da ukine član 377A krivičnog zakona, zakon iz kolonijalne ere koji kriminalizuje seks između muškaraca, ali su takođe izrazile zabrinutost da bi isključivanje istopolnih brakova pomoglo u održavanju diskriminacije. 
Singapur je od Britanaca nasledio zakon o zabrani odnosa između muškaraca i držao ga se i posle sticanja nezavisnosti 1965. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Intimni odnosi među muškarcima više nisu zabranjeni u Singapuru

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2022

Singapur je odlučio da ukine kao krivično delo intimne odnose između muškaraca, koji su bili zabranjeni još iz kolonijalnog doba, saopštio je danas premijer Li Sijen Lung.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.