Norveška princeza brinula o bebama svojih gej prijatelja

Izvor: Blic, 03.Dec.2012, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška princeza brinula o bebama svojih gej prijatelja

Kada njeni prijatelji homoseksualci nisu mogli da otputuju u Indiju da bi dočekali blizance rođene pomoću surogat majke, norveška princeza Mete-Marit se bez dvoumljenja spakovala i otišla da umesto njih brine o bebama.

Kako prenose strane agencije, 39-godišnja princeza se nekoliko dana starala o deci u bolnici gde je osoblje bilo uvereno da je ona njihova dadilja.

Princeza je objasnila da je došla u Nju Delhi 23. oktobra pošto su roditelji dece, par homoseksualaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bili sprečeni da otputuju zbog problema sa vizom.

Ona je ostala sa bebama sve dok se neko od norveške rodbine dece nije pojavo.

Jedan od očeva dece, koja su u Norvešku stigla prošle nedelje, radi u kraljevskoj palati i blizak je prijatelj Mete-Marite, supruge princa Hakona, budućeg norveškog kralja sa kojim je princeza u braku od 2001.

Korišćenje surogat majki je tema o kojoj se žučno raspravlja u Norveškoj. Vlada u Oslu nastoji da spreči Norvežane da decu dobijaju na ovakav način.

Norveška je legalizovala istopolne brakove 2009.

Princeza Mete-Marit je izjavila da je svesna kontroverze koju je izazvala svojim odlaskom u Indiju, ali napominje da time nije želela da se svrsta na bilo čiju stranu.

"Ponekad vas život stavi u situaciju sa malo ili nimalo izbora. Ovo je bila jedna od njih", navela je princeza u saopštenju, ističući da je samo pomagala prijateljima u nevolji.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.