Nema Prajda? Vučić i Dačić da daju ostavke

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2013, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema Prajda? Vučić i Dačić da daju ostavke"

Kuća ljudskih prava i demokratije, koja okuplja više nevladinih udruženja i organizacija, zatražila je od Vlade Srbije da hitno prestane sa kršenjem prava na slobodu okupljanja i sa "sakrivanjem iza bezbednosnih procena" kako bi se onemogućila Parada ponosa.

Šta sad raditi?! Jedno je sigurno, Dačić neće da bude gej zarad EU!

 

Iako postoji opravdani razlog da se sumnja u bezbednost održavanja gej parade, nevladine organizacije ne odustaju!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

"Vlada mora da obezbedi pravo na slobodu okupljanja, jer je na to obavezuju Ustav, zakoni i vrednosti na kojima je utemeljena država", navodi se u saopštenju Kuće prava i dodaje da, ukoliko bezbednosna procena bude negativna, da bi odgovorni za takvu situaciju morali da snose posledice.

"Ako nisu u stanju da obezbede slobodu okupljanja u Beogradu, ministar policije Ivica Dačić i koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić treba odmah da podnesu ostavke na svoje funkcije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, organizatori i učesnici Parade ne mogu snositi posledice niti im mogu biti uskraćena ljudska prava zbog nesposobnosti Vlade Srbije da radi svoj posao.

 

Ovogodišnja Parada ponosa, trebalo bi da se održi u subotu 28. septembra.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.