Nedelja ponosa od 14. do 20. septembra 2015.

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja ponosa od 14. do 20. septembra 2015.

Beogradska nedelja ponosa sledeće godine biće održana od 14. do 20. septembra, kad će biti održana Parada ponosa, najavili su danas organizatori.
Prema prijavi koju su organizatori podneli 10. decembra na Dan ljudskih prava, prajd kolona će krenuti od Vlade Srbije u Nemanjinoj, a zatim ići ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana i Trg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Nikole Pašića, dok će završna manifestacija biti održana na platou ispred Skupštine grada Beograda.

Tokom sedam dana Nedelje ponosa biće organizovani različiti debatni, kulturni i zabavni programi čiji je cilj da senzibIlišu najširu javnost o položaju LGBT osoba u Srbiji.

Nakon što je 28. septembra Parada ponosa u Beogradu protekla bez incidenata i nasilja, Organizacioni odbor ove manifestacije smatra da ovaj pozitivni korak treba da obezbedi kontinuitet u održavanju Parade i zato će tokom narednih meseci sa svim relevantnim državnim institucijama raditi na kreiranju jasne i nedvosmislene poruke javnosti da nasilje i diskriminacija nad LGBT osobama nisu dozvoljene i da se društvo sistematski bavi problemom homofobije.

"Organizatori će održati 40 konsultativnih sastanaka sa predstavnicima LGBT organizacija, organizacijama za ljudska prava i nezavisnim LGBT aktivistima, a uskoro će na sajtu biti postavljen i upitnik preko koga će svi zainteresovani moći da daju svoje predloge", navodi se u saopštenju.

Nakon što predlozi budu sumirani, biće određena tema i kreiran slogan Parade ponosa 2015. 

Organizatori su takođe saopštili da je Parada ponosa postala članica Evropskog udruženja organizatora Prajdova i svetskog udruženja Prajd organizacije. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.